Акція “16 днів проти насильства”

З 25 листопада по 10 грудня в Марковецькому ліцеї було проведено акцію «16 днів проти насильства». Практичним психологом Сенеджук О.І та соціальним педагогом Кулиняк Л.А. проводилися просвітницько-інформаційні заходи та був оформлений тематичний куточок на дану тему.

Учні молодших класів взяли участь в акції « Наші долоні проти насильства».

Класні керівники провели години спілкування на теми «Не будь байдужим !» , « Здоров’я – найбільша цінність у житті» , « Що таке добро ,а що таке зло » , « Булінг – мовчати не треба ! » .Серед учнів старших класів було проведено анкетування на виявлення насильства в сім’ї. Учні 11 кл. переглянули фільм на тему сніду « Ліки ». Історія про 11 річного хлопчика ,який заразився ВІЛ після невдалого переливання крові та несправедливість і жорстокість з боку його однокласників та знайомих.

Соціальний педагог Кулиняк Л.А. провела гру з 6 кл. на тему « Мої права та обов’язки.»

На завершення акції учні переглянули мультфільм про права дитини 1-4 кл. Проведені заходи спонукали дітей до аналізу та переосмислення власних дій ,вчинків ,цінностей .Сприяли вихованню в учнів людяності ,відповідальності ,любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідоме ставлення до своїх прав та обов’язків, а також шанобливе ставлення до людей (дітей ) з інвалідністю та хворих на ВІЛ.