День вишиванки

Вишиванка з давніх давен є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу.
Сьогодні, 18травня, відзначається День вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.  Цей день об’єднує тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті звичаї українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни та далеко за її межами.

Педагоги та учні нашого навчального закладу щороку підтримують світлу ідею одягти в цей день традиційне вбрання і прийти в ньому до ліцею, виразити свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість. Сьогоднішнє свято не було винятком. У ліцеї був організований флешмоб  «Вдягни вишиванку — підтримай Україну!» З самого ранку в навчальному закладі ми побачили диво-кольори та розмаїття візерунків вишиванок, які одягли наші педагоги та учні.  Усі учасники освітнього процесу мали піднесений настрій, адже у вишиванках відчували гордість за приналежність до українського народу. У класах були проведені виховні години «Вишиванка єднає в одну родину», на якому розповідали про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка.